Jump to content

Young De Guzman Injures Ankle in Second Match


An Observer

Recommended Posts

It seems that Jonathan De Guzman injured his ankle at the 14th minute last weekend in the match with Willem II. Will see if he plays this weekend.

In his debut with A-1 side, he scored the second goal in a 3-2 win over NEC (and seems from the report he set up a couple of chances and missed at least one himself).

The write up in dutch of the Willem II match. Followed by the write up of his debut against NEC

Willem II - Feyenoord A1 14-02-2004 | 00:00

PROFESSIONELE OVERWINNING A1

Puntenverlies van PSV tegen Twente/Heracles (1-1) en zelf gewonnen bij naaste concurrent Willem II. In en in tevreden stapte Henk Fräser zaterdag na negentig hectische voetbalminuten in Tilburg met z’n ploeg van het veld. De eerste helft van zijn team bezorgde Feyenoords trainer nog grijze haren. Over de uiterst efficiënte en gedegen manier van werken waarmee zijn elftal zich na rust manifesteerde, was Fräser echter dik te spreken. Met de verdiende en knappe 1-2 winst als resultaat.

Er zullen in het restant van de competitie niet zo heel veel ploegen meer zijn die Tilburg na een bezoek aan Willem II ongeschonden zullen verlaten. Dat slaat niet zo zeer op de pittige manier van voetballen van de Brabanders als wel op hun brutale en aanvallende wijze van spelen. Na een stuntelig begin wist Feyenoord zaterdagmiddag in Brabant echter toch het antwoord. Niet zonder geluk weliswaar overleefden de Rotterdammers schadevrij het eerste kwartier van de wedstrijd. Zo knalde Bas Smulders buiten bereik van Jesper Hogedoorn op de lat, schoot Rubert Suply naast en verprutste Germain Agustien van dichtbij een derde mogelijkheid op een Tilburgse openingstreffer.

Zowel individueel als ook collectief bleef het na die indrukwekkende opening van Willem II tobben met Feyenoord, dat al na een kwartier Jonathan de Guzman met een enkelblessure zag afhaken.‘Op strijdlust legden we het op alle fronten af,’ zei Fräser. ‘Vervelend omdat je op diezelfde strijdlust ook kansen kunt creëren,’ vervolgde hij. Dat Feyenoord desondanks ongeschonden het rustsignaal van arbiter Van Dongen haalde, dankte de ploeg in het tweede gedeelte van de eerste helft enerzijds opnieuw aan de onnauwkeurigheid van de Tilburgse aanvallers en anderzijds toch ook aan een paar gedegen ingrepen (Gianni Zuiverloon en Ryan Holman) van de eigen defensie.

Onder aanvoering van vooral de uitblinkende Resham Sardar legde Feyenoord na rust een nieuw elan aan de dag, dat uiteindelijk uitmondde in een professionele zege. Dat elan was nodig omdat vóór rust het fysieke overwicht van de thuisclub Feyenoord steeds meer parten ging spelen. ‘Je weet dat je tegen Willem II aan de bak moet,’ zei Fräser. ‘De scheidsrechter bepaalt daarbij de grens.’ Als illustratie daarvan liet Van Dongen harde overtredingen van Zschüsschen en Smulders passeren, waar hij even daarna een soortgelijke ingreep van Felino Jardim wel met geel bestrafte. Het werkte de zo nu en dan aanwezige irritatie tussen de beide ploegen nog eens extra in de hand. Het toch al pittige duel werd er nog heter door. Fräser: ‘Voor hetzelfde geld lopen de zaken Van Dongen uit de hand. Toch hou ik wel van een tegenstander als Willem II. Als jonge ploeg, en dat is Feyenoord, kun je daar mentaal alleen maar beter van worden. In de eerste helft waren we echter onvoldoende tegen die strijdwijze opgewassen.’

Hoewel na rust dus veel beter in de wedstrijd had Feyenoord toch een meevaller nodig om aan de leiding te geraken, toen de bal uit een als voorzet bedoeld schot van Tim Vincken via de binnenkant van de paal tegen het net sloeg (0-1). Even leek Willem II aangeslagen, waarna de Tilburgers nog maar eens wat extra kolen op het vuur gooiden. Nog massaler en met nog meer agressie werd Feyenoord bestormd met als uiteindelijk resultaat de fraaie gelijkmaker van Steef Nieuwendaal, waaraan een combinatie tussen Justin Tahapary en invaller Ad Klijn vooraf ging. Even daarvoor was Feyenoord al aan een treffer ontsnapt toen Dustley Mulder niet ingreep waardoor Agustien een nauwelijks te missen kans kreeg. De aanvaller schoot gelukkig voor Feyenoord naast.

Feyenoords (onverwachte) winnende treffer was vervolgens minimaal van gelijkwaardige kwaliteit als de Tilburgse gelijkmaker. Een snelle en met dodelijke precisie uitgevoerde tegenstoot na een slippertje van Koen Schellens was genoeg voor de volle winst. Vincken profiteerde en soleerde en zette op het juiste moment voor op Eldrick Cristina. Guido van Sant was in het Willem II-doel vervolgens kansloos op het droge schot van Cristina: 1-2. ‘Ik geloofde in deze overwinning,’ grijnsde de matchwinnaar na afloop. De Rotterdamse spits, tot dan op aangeven van Elroy Lammers eigenlijk slechts één keer echt gevaarlijk (kopbal over), had het verzorger Ap Outjes beloofd. ‘In de tweede helft maak ik dat missertje goed,’ sprak hij in de rust. ‘Dan scoor ik de winnende voor je.’

Lokatie -

Scheidsrechter -

Supporters 350

Formatie

Feyenoord Hogedoorn; Dickhoff, Zuiverloon, Mulder, Holman; De Guzman (14.), Sardar (90.), Blonk; Vincken, Jardim, Lammers.

Formatie

Willem II Van Sant; Tahapary, Schellens, Spinosa, Van Lieshout; Nieuwendaal, Agustien, Smulders; Zschüsschen (59.), Van Boxel (62.), Suply.

Tussenstand 0-0

Eindstand 1-2

Doelpunten

Feyenoord 59. Tim Vincken 0-1

88. Eldrick Cristina 1-2

Doelpunten

Willem II 69. Steef Nieuwendaal 1-1

Wissels

Feyenoord (14.) Cristina (90.) Whitlau

Wissels

Willem II (59.) Klijn (62.) Van Vugt

Gele kaarten

Feyenoord Eldrick Cristina en Felino Jardim

Gele kaarten

Willem II Koen Schellens en Bas Smulders

Rode kaarten

Feyenoord -

Rode kaarten

Willem II Antony Spinosa (2x geel)

MVP -

Feyenoord A1 - NEC 24-01-2004 | 00:00

BENAUWDE MAAR DIK VERDIENDE ZEGE A1

Bijblijven in de strijd om de ereplaatsen of voorlopig afhaken. Dat was zaterdagmiddag voor A1 voorafgaand aan het duel met NEC het gegeven. Zij het op een benauwde wijze tot stand gekomen, doet Feyenoord na de 3-2 zege op de Nijmegenaren in elk geval nog volop mee. Brons is na de overwinning straks zeker een optie. Maar door het verlies van concurrent AZ bij ADO Den Haag is ook de zilveren positie weer nadrukkelijk in beeld.

Het elftal van Henk Fräser telde wat samenstelling betreft nogal een aantal verrassingen. ‘Niet als men weet met welke problemen ik te maken heb,’ verklaarde Feyenoords trainer. Door de afwezigheid van drie verdedigers - Dustley Mulder en Ryan Holman geschorst, Ard van Peppen geblesseerd – had Fräser in Gianni Zuiverloon en Mark van de Boogaart slechts de beschikking over twee defensief ingestelde spelers.

En dus diende Fräser zijn elftal aan te passen. Zo mocht aanvaller Kenny Whitlau beginnen als linker verdediger en werd Van de Boogaart noodgedwongen teruggehaald van het middenveld naar het hart van de defensie. Met de tot de A-selectie toegetreden B-speler Jonathan de Guzman rechts op het middenveld en met de door Fräser licht boven Stef Doedee verkozen Jesper Hogedoorn vijf maanden en één dag na zijn beenbreuk (opgelopen tegen Willem II) weer in het doel, leken de mutaties Feyenoord nauwelijks te deren.

Met de nodige pijn en moeite en met hier en daar het nodige geluk mazzelde NEC in elk geval door de openingsfase. Zo schoot Resham Sardar (maakte na een slepende liesblessure zijn rentree) over, kopte De Guzman van dichtbij in handen van keeper Bart van der Beek, zag Felino Jardim een inzet gestopt en knalde Elroy Lammers hoog over. Fräser: ‘We missen iemand met de specifieke killersmentalitiet. Die gemiste kansen hadden de doodsteek kunnen zijn vandaag.’ NEC produceerde in die beginfase niet één fatsoenlijke aanval.

Nadat een schitterende Feyenoord-aanval over links, via veel schijven uitgevoerd en besloten met een voorzet van Tim Vincken en een schot van De Guzman, ook niet tot het gewenste resultaat had geleid, was het daarna NEC dat zeer tegen de verhouding in de leiding nam. De eerste de beste gerichte aanval van de Nijmegenaren was daarvoor toereikend. Tobias Czesnik bediende Gino Berhitu en Hogedoorn was halverwege de eerste helft kansloos: 0-1.

Magistraal verdedigen van Gianni Zuiverloon (Fräser: ‘Hij was de beste’) voorkwam kort daarna waarschijnlijk een tweede Nijmeegse treffer. Feyenoord putte in elk geval zo veel moed uit die actie, dat het ook nog maar eens ten aanval trok. Maar opnieuw stonden de vizieren van de Rotterdamse aanvallers niet op scherp. Jardim zag een inzet gestopt, Lammers knalde over en een schot van Vincken werd in de laatste minuut van de eerste helft door Van der Beek tot hoekschop verwerkt. En juist uit die trap (van Lammers) peurde Feyenoord de dik verdiende gelijkmaker. Hoog boven iedereen uit knikte Zuiverloon fraai raak: 1-1.

Daarmee was voor de naar schatting 300 toeschouwers de koek in de eerste helft nog niet op. Amper zestig seconden later immers, kwam Feyenoord ook nog op voorsprong. De actie met passeerbeweging van Vincken op rechts was fraai, de kopbal waarmee De Guzman bij de tweede paal voor 2-1 zorgde zo mogelijk nog fraaier.

Twee minuten na rust maakte NEC de achterstand al weer ongedaan. Feyenoord gaf een corner weg, die seconden later door Czesnik mocht worden ingekopt: 2-2. Met Labinot Harbuzi voor Whitlau trachtte Fräser alsnog de volle winst binnen te s;lepen. Matig verdedigen van de door die wissel naar achteren gehaalde Lammers leidde in tegenstelling tot Fräsers ideeën bijna tot Feyenoords ondergang. Billal Laoikili verprutste evenwel de mogelijkheid.

Uit de tegenstoot die Feyenoord na die afgeslagen aanval plaatste, nam de ploeg toch weer de leiding. Vincken zette voor waarna Bob Verweij de bal onder druk van de jagende Jardim in de 65ste minuut in eigen doel werkte: 3-2. Die tegenslag kon vooral NEC-trainer Wim Teunissen maar moeilijk verkroppen. Herhaaldelijk attendeerde hij daarna vanuit zijn dug-out arbiter Ter Brake op het bestaan van de gele kaart, wanneer bij Nijmeegs balverlies in zijn ogen een actie van één van de Feyenoorders niet door de beugel kon.

Ter Brake liet zich inpakken. Waar NEC (en ook Feyenoord) zich zo nu en dan met behoorlijke overtredingen schuldig maakten aan spelbederf deed de leidsman of zijn neus bloedde. Volkomen onterecht verbaliseerde hij daarentegen op aandringen van Teunissen (!) laat in de tweede helft wèl Zuiverloon en Jardim.

Lokatie -

Scheidsrechter -

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...